De eerste stappen van Blue Seals

Oprichting van Muziek-& Showkorps Blue Seals Zeewolde door initiatiefnemer P. Wouterse samen A. Bergman en P. Ferket. De naam Blue Seals komt uit het verleden van Zeewolde waarbij Blue verwijst naar de vroegere Zuiderzee. Seals verwijst naar  wapen van Zeewolde en Flevoland waarin een zeeleeuw te zien is.  Het korps kenmerkt zich onder andere door een strakke stijl wat mede onderstreept wordt door het maritiem uniform dat verwijst naar de parade dress van de US Marines. Op 13 september 2003 presenteerde het korps zich voor het eerst in Zeewolde.

 

Optreden voor Koningin Beatrix

Bijzonder eervol was de uitnodiging voor het verzorgen van de muzikale omlijsting tijdens het bezoek van Hare Majesteit Koningin Beatrix aan de provincie Flevoland in het kader van haar 25-jarig regeringsjubileum op 28 September 2005 https://www.omroepflevoland.nl/kijken/25-jaar-koningin-beatrix/27-09-2005 te zien op 05.39. Ook In 2006 Hebben we het genoegen gehad om een optreden te verzorgen voor Hare Majesteit Koningin Beatrix tijdens Koninginnendag.

Interne opleiding

2007  was de start Interne opleidingen. Met 10 leerlingen begonnen en goed afgerond!Het Jeugdkorps

Het korps groeit. er komen aanmeldingen van vooral jonge leden en zo is het idee ontstaan van een eigen Jeugdkorps. Met 29 leden mochten zij zich 90 13 september 2008 voor het eerst presenteren in nieuw uniform met hun show op de GIBO taptoe Zeewolde. https://www.youtube.com/watch?v=nT3hZ_cX8rg

Musickidz wordt opgestart

We hebben een Showkorps en we hebben een Jeugdkorps. beide groeien en ook het niveau stijgt. Steeds meer jongere leden melden zich aan om te kijken of het iets voor hun is. Zo ontstond het idee van een Musickidz project. Een muziekproject waar elk kind alle instrumenten uit het korps mag proberen en leren muziek maken. 

Een nieuw hoofdstuk voor Blue Seals

En dan zijn we op het punt beland van vernieuwing! Een nieuw logo! Vanuit het plan de horizon tegemoet -“Het korps van Flevoland”- hebben wij het logo aangepast met de Zeeleeuw, naar de geschiedenis van Flevoland en naar het feit dat Flevoland op de zee veroverd is. De Zeeleeuw staat voor kracht, doorzetting en overwinning. Dit is een mooie aanvulling op ons motto Passie, Plezier en Prestatie.